26.6.2010

cancún










Lomatunnelmissa. Sataa täälläkin päivittäin. Yöllä tuli vettä kaatamalla ja päivisin saattaa kuuro yllättää. Lämpötila pysytellyt kuitenkin 30C lähellä. Olemme kierrelleet kaupunkia. Turistialueella kauppiaat samanlaisia kuin muuallakin maailmassa. Kauppoihin kutsutaan sisälle ja kovasti tyrkytetään tuotteita. Ostoskeskusalueet ja isoimmat liikkeet sopivat meille - ei tarvitse hätyytellä ketään pois. Kaikkea on tarjolla turistille, jos rahaa riittää.




Cancunin alueella elää kaksi krokotiililajia. Tällainen varoitus löytyi meren rannasta ravintola-alueelta...Oikolukijan ollessa matkassa jäimme tosin miettimään, mikä onkaan tuo crododRile -eläin :)

Iloinen yllätyksemme on ollut bussiliikenne (7 pesoa), jolla pääsee halvalla paikasta toiseen. Kuumuudessa haluaa hieman laskea ottamiaan askelmia :)

Hotellimme on pienhkö ja kodikas paikka. Meillä jopa pieni uima-allas, johon ei turistilla ole vielä ollut aikaa pulahtaa. Aamupala on paahtoleipää, pullaa, marmeladia, appelsiinimehua, muroja ja kahvia. Olemme simahtaneet jo seitsemän aikaan illalla sänkyyn. Toki nousemme ylös aikaisin. Unta on riittänyt ja siihen lepäilyyn loma on kaiketi tarkoitettukin.


Täällä on kaunista.

Kaupassa on ihania värejä ja silmälle uudenlaisia purkkeja. Leivonnaisosasto oli mielenkiitoinen eräässä ruokakaupassa. Jokainen asiakas ottaa itselleen ison metallisen tarjoittimen ja kerää siihen haluamansa leivonnaiset. Tämän jälkeen jonotetaan myyjälle, joka pussittaa tuotteet ja merkitsee hinnan.



Kaupassa on myös itse valittavana aamiaismuoroja ja erilaisia hiutaleita:


Ei kommentteja: