4.7.2012

alligators and airboat



Joskus turistilla on turhauttavia lomapäiviä eikä kaikki mene kuin Strömsössä. North Miamista piti olla Evergladesin yhdelle pääporteista matkaa noin 70 kilometriä, mutta me onnistuimme matkaamaan sinne 3,5 tuntia. Koska paperikarttoja ei perheessämme käytetä, on kaikki tuon ihastuttavan pienen gps -laitteen varassa. Siinä vaiheessa kun ohjeena oli kääntyä kuoppaiselle ja savea notkuvalle polulle, joka kiersi pienen lentokenttäalueen ja ananasvilejelmän välissä, totesin että tuonne ei mennä. Käytössä oleva aikamme Evergladesissa jäi vähiin, sillä olimme sopineet tapaamisen....Varsinainen luonnonpuistokävely muuttui käynniksi alligaattorifarmilla, mikä ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto.






Evergladesin luonnonpuistoalueella oleva alligaattorifarmi osoitti, että nämä ihastuttavat olennot ovat sosiaalisia. Pientä sihinää ruuasta kisailu aiheutti, mutta jokainenhan suupalastaan on valmis taistelemaan.




Airboat ajelu CSI Miamin tapaan oli loistava kokemus. Istuimme etupenkeillä. Uskomatonta, miten vene pystyy liikkumaan suoalueella, vaikka vettä ei näytä olevan juuri ollenkaan. Käännöksiä, kurvailua ja meteliä (onneksi korvasuojat kuuluivat hintaan) riitti. Päivän kuumuus katkesi hetkeksi, kun viilletimme suoalueella ja vesi pirskoutui syliimme.



















Ei kommentteja: