22.6.2013

singaporesta iltaa



Lomamatka on alkanut sumussa. Indonesian metsäpalot saastuttivat ilmanlaadun pahaksi. Mekin varauduimme hengitysuojaimin. Parina päivänä tuuli on muuttanut suuntaa ja savut siirtyneet Maleasian ja etelä Thaimaan alueille. Onneksi.







Päivän lehdet ovat täynnä artikkeleita hengitysuojainten jakeluprojekteista, joita suunnataan vähävaraisten alueille ja henkilöille, jotka joutuvat olemaan liikenteen seassa. Monista kaupoista kun kelvolliset hengityssuojaimet loppuivat.

Matkailu on jälleen avartanut ja puhdasta hengitysilmaa osaa arvostaa. Keuhko- ja sydänsairauksia omaavat ovat riskiryhmissä. Astmaoireiset ruuhkauttavat terveysasemat ja huolestuneet soittavat palvelunumeroihin. Päivän lehdessä haastateltiin yksinhuoltajaäitiä, joka asuu yksiössä 11-vuotiaan poikansa kanssa. Hän kadehtii heitä, joilla on varaa ilmastointilaitteeseen sekä erityisesti kalliisiin sähkölaskuihin. Äiti kuorii ja keittää vihanneksia kotona ja kuljettaa pyörällään ne myytäviksi. Kesäloman aikana poika on auttanut äitiään ja nyt hän on huolestunut siitä, mitä seurauksia lapselle aiheutuu ulkonaoleskelusta. Toisessa haastattelussa vanhemmat kertovat kuljettavansa lapsensa autolla harrastuksiin ja liikkeisiin, jotta ulkona oleminen jäisi mahdolllisimman minimiin. Indonesia presidentti on esittänyt anteeksipyynnön tapahtuneesta.





Ei kommentteja: