30.1.2016

mikään ei muutu


Lähdettiin aamupäivästä kuninkaalliselle bussiajelulle Patongilta Bic C:hen. Kuumahkon bussin sisällä odotimme 15 minuuttia lähtöä. Vesipullo tyhjeni. Matkan hinta pysynyt muuttumattomana vuodesta 2013 eli 30 batia/ henkilö. Taksista olisimme maksaneet 500 batia. Matkan kesto noin 45 minuuttia.



 Bussin lähtöpaikan näkymät ovat kyllä kauniit, vaikka ranta onkin aika täyteläinen matkailijoista.


Bussimatkan maisemat ovat moninaiset. Toinen muuttumaton asia on rakenteilla olevien ja purkutuomiota odottavien rakennusten määrä.



Patong beachin päätie on aina yhtä tiukkamutkainen ja jyrkkä. Matkustaja toivoi tälläkin kerralla, että bussin jarrut toimivat.


Muuttumatonta on myöskin thaimaalainen ravintolakulttuuri. Nälkäiselle turistille tuodaan kattava ruokalista katsottavaksi. Turisti tekee oivallisen valinnan, mutta tarjoilijan tullessa paikalle saattaakin olla, että juuri kyseistä tuotetta ei juuri tänään tarjoillakaan tai se on juuri loppunut. Valinta toisen jälkeen lopputulos on sama. Turisti miettii, miksi hänelle annetaan menu, mikäli kokki on jo päättänyt, mitä tänään syödään.

Ja mikäli tilauksen onnistuisi tekemäänkin keittiöön voi olla, että saapuva lautanen sisältääkin yllätyksellisen annoksen. Hämmennystä herätti, että tilaamamme kaksi erilaista pasta-annosta näyttivät täsmälleen samoilta. Tarkempi tutkiminen osoitti, että molemmat lautaset olivatkin carbonaraa. Yksihän niitä oli tietenkin tilattu. Vuosien varrella muuttumatonta on se, että koskaan ei tiedä, mitä tilatessaan saa.



Ei kommentteja: