20.7.2011

rättänä

Tehtiin tänään ihanaa mustikkakukkoa eli rättänää oheisella reseptillä. Se löytyi HS:n sivuilta. Aivan loistavaa vaniljajäätelön kera. Helppo tehdä ja litran mustikoita poimii hurauksessa.


250 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 l mustikoita
1 1/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Hiero rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua hetki viileässä.

2. Jätä kolmasosa taikinasta piirakan kanneksi. Vuoraa lopputaikinalla pyöreä, korkeareunainen voideltu uunivuoka. Kaaviloi taikinakansi esimerkiksi kahden jauhotetun leivinpaperin välissä.

3. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä vuorattuun vuokaan ja nosta kansi päälle. Nipistele reunat kiinni ja paista 200 asteessa noin tunti.

4. Tarjoa mustikkakukko haaleana maidon, kermamaidon tai vaniljajäätelön kera. Kukon voi myös pakastaa.

Ei kommentteja: