12.7.2011

tuliaisia


Thaimaa on osoittautunut aiemminkin hyväksi ja edulliseksi paikaksi tehdä askarteluostoksia. Tälläkin kertaa kassi oli täynnä tavaroita. Työpöytäni näyttää tavarakaaokselta, sillä osa tavaroista on vain kaadettu siihen. Tavarat tulevat etismään oikeaa säilytyspaikkaa vielä vähän aikaa. 

Koska sukellusvarusteemme vievät 19 kiloa matkatavaroista ja loput kilot menevät pakollisille vaatteille ja matkavarusteille, ovat laukkumme viimeiseen asti pakattuja. Nyt ostimme Finnairilta sukellusvarusteille tulomatkalle lisämatkatavarapaikan. Täten shoppailuni sai jatkua huoletta Hongkongissa :) 

En ole tähän asti kovin paljon kuvannut ostoksiani ja tarvikkeitani. Teen pienen poikkeuksen. Huomaan tämän erittäin aikaavieväksi ja nostan hattua kaikille niille ihanille blogisteille, jotka vuosien ajan jaksavat tätä työtä tehdä. 

Thaimaasta ostin lähinnä B2S -kirjakaupoista paperikukkia. Näitä orkideoita ja erilaisia ruusuja olen aiemmin tuonut. Ne ovat kyllä edullisia. 



Hongkongin aarteeksi muodostui torialue. Yritimme jo edellisenä iltana mennä alueille, joissa olisi pitänyt olla askartelu- ja kangaskauppoja. Kun menimme, olivat liikkeet laittaneet jo ovia kiinni. Löysimme tämän pienen "putiikin" torialueelta seuraavana päivänä. Myyjänä oli nuori nainen ja kuten kaikki kojut myös täällä oli tavaraa yllin kyllin. Neuloja, lankoja, puikkoja, pitsiä, nappeja, vetoketjuja...Sillä aikaa kun tein ostoksiani ja tutkin tavaroita, ehti liikkeessä käydä useita asiakkaita. 

Löysin "timanttinarua". Tästä voi sitten leikata haluamansa määrän nauhaa: 

Matkaan lähti myös 10 jaardia jokaista seuraavaa pitsilajia. Sain ohjeeksi ostaa 10 metriä jokaista, sillä en kuulema heti seuraavana pääse torille seuraavan kerran:



Matkaan lähti myös nauhoja. Tätä samaan nauhaa ostin eri väreissä:



Löysin myös tällaista harsomaista lankaa. Tämä oli valmiiksi rullattu, eikä ole tietoa metrimäärästä. Arvioisin, että paljon :)



Tämän kojun löytö tuntui mukavalle. Kun tätä aiemmin olimme ehtineet kiertää kaupunkia jo kauan, eikä askarteluun liittyviä tuotteita meinannut millään löytyä. Kuten aikaisemmin kerroin, löysin yhden kunnollisen scräppikaupan ja senkin hintataso korkea.


Poikkesin myös kaduilla näkyvien pienten kirjakauppojen sisään. Joskus liikkeet ovat niin pieniä, että hädin tuskin yksi asiakas mahtuu kerrallaan käytävälle. Nämä ostokset sen Tshim Sha Tsuin mertoaseman lähettyviltä löytyvästä pienestä kirjakaupasta. Yläkerrassa oli askarteluun liittyviä tavaroita. Kiva yllätys. Nappeja löysin erilaisia. Ostin erivärisiä perusnappeja pieniin pusseihin pakattuna.



Nyt on myös yksi muovilaatikko täynnä erilaisia pussukoita, joiden lajittelu tapahtuu sadepäivien aikana. 












Ei kommentteja: