4.7.2014

venetsiassa


Upea, sanoinkuvaamaton...henkeäsalpaava...Napoleon kutsui Piazza San Marcoa "the finest drawing room in Europe". Täällä katsellaan aukiota ikkunasta ja samaa mieltä olen. 






Auto jätetty kauaksi parkkipaikalle ja kujia pitkin lähdettiin suunnistamaan. Auton parkkipaikka tulee maksamaan aika runsaasti näiltä päiviltä, mutta ei voi mitään. Pari soittoa huoneiston omistajalle tarvittiin, jotta löysimme oikeaan osoitteeseen. Onneksi otimme vain osan tavaroistamme reppuun ja pieneen matkalaukkuun. Romanttisuus olisi olllut kaukana isojen laukkujen raahauksessa. Pulmana osoitteet. Virallinen katuosoite oli eri kuin varsinainen katunimi. Venetsian italian, italian ja englanninkieliset nimet aiheuttivat vaivaa. Samalla kohteella näyttää olevan useita erilaisia muunnoksia. Majapaikkamme talo on aivan ihastuttava. Sisääntuloaula on niin upea, että voisin majoittua jopa siinä. Huoneiston omistaja oli jättänyt käyttöohjeet pöydälle. Niissä sanotaan:
"This house dates from the XVI century and is very fragile. The unusual basement of the facade with the main entrance and the side windows and the valuable staircase are on the list of artistic and monumental buildings of the city of Venice."







Ei kommentteja: