19.7.2010

xochimilco ja pauketta



Xochimilcon kanaalit tarjosivat nautittavan aamupäivän. Upea souturetki "kelluvilla" lautoilla ja puutarhassa. Retki maksoi 100 pesoa/ henkilö ja kesti tunnin. "Gondoleeri" teki soututyön ja me nautimme maisemista.


Nälkä yllätti retkeilijän. Menimme kuppilaan ja tilasimme sitä, mitä meille suositeltiin. Tarjoilitajar tuotti puhetta nopeaan tahtiin ja huomasimme tilanneemme keitot sekä tortillat. Hyviä olivat, mutta ruokaa tuli runsaasti. Kyllä paremmasta kielitaidosta olisi hyötyä.






Torilla oli meneillään mm. käsityötori. Väkeä oli kerääntynyt alueelle viettämään sunnuntaipäivää. Teinkin loistavia ja edullisia ostoksia. Toreilta löytyy uskomattomia tavaroita, osa tuotu Kiinasta ja osa valmistettu täällä. Kävimme myös ottamassa hieronnan, joka oli sekoitelma perinteistä hierontaa ja naprapatiaa.

Pauketta riitti torialueella. Täällä ei näytä olevan mitään rajoitteita ilotulitteiden ja räjähteiden kanssa. Viikonloppuisin heitellään pommeja (niin ilta kuin aamuaikaankin). Räjähteet pamahtelevat kovaäänisesti ja aiheuttaa herkälle turistille hämmennystä ja sydäntykytystä. Ottaen huomioon sen, että täällä tapahtuu rötöstelyjä ja ampumavälikohtauksia, on hämmentävää että pommien heittelyä julkisilla alueilla ei ole rajoitettu. Mistä runsasmääräinen poliisijoukko tietää, mikä räjähdys on ilotulitetta ja mikä pankkiryöstön aiheuttama sivuääni....

Ei kommentteja: